preloader

Coaching

Online coaching med meg

Hvordan fungerer det?

Når en ikke har mulighet til å bli coachet 1 til 1 på senter vil online coaching være et godt alternativ. Her vil du få en tett ukentlig oppfølging av meg. En gang i uken fyller du ut en ukesrapport, og på bakgrunn av denne vil det bli gjort justeringer i programmet ditt. I tillegg, kan du sende melding eller e-post til meg så ofte og mye du vil med en 24 timers svargaranti, dette gjelder også helgene.

Hva kan du forvente av meg?

Du kan forvente en faglig kompetent trener med god erfaring i coaching bransjen. Jeg er her for din del og alt tilrettelegges for din hverdag. Det betyr at du ikke får noe ferdig program eller kostholdsplan da det ikke finnes noe "one size fits all". Jeg vil være tilgjengelig for å svare på spørsmål du måtte ha hver dag samt justerer og oppdaterer programmet i henhold til dine mål og eventuelle endring i hverdagen. Jeg jobber med en begrenset mengde kunder slik at jeg kan gi deg den oppmerksomheten du fortjener og trenger. Jeg ønsker at du skal lære så mye som mulig gjennom samarbeidet slik at du kan stå på egne bein etterpå. Jeg er trener, samtalepartner og lærer i ett.

Hva forventer jeg av deg?

Jeg forventer at du er åpen og ærlig underveis i prosessen. Skulle du ikke følge kostplanen eller treningsplanen er det viktig for meg at du er ærlig om det. På bakgrunn av dette kan jeg gjøre justeringer som passer deg og din hverdag bedre. Jeg tar utgangspunkt i den informasjonen du sender meg. Er denne informasjonen mangelfull eller feil kan jeg ikke gjøre riktige justeringer. Dette innebærer utfylling av ukesrapport samt Excel-skjema.

Mine tjenester

Ingen av pakkene har bindingstid
Konsultasjon
60 min
 • 60 min videosamtale der du kan får svar på alt du lurer på om trening og kosthold
 • Tilbakemelding på nåværende trenings- og kostholdsplan
Bestill her
Kostholdsoppfølging
Månedlig
 • Informasjon innhentes via kundeskjema
 • Kartlegging, vurdering og tilrettelagte anbefalinger rundt kosthold med ukentlige oppdateringer
 • Daglig tilgang til coach på WhatsApp eller messenger med svar senest dagen etterpå. Gjelder også i helgene
 • Videosamtale ved behov
Bestill her
Treningsoppfølging
Månedlig
 • Informasjon innhentes via kundeskjema
 • Tilpasset treningsprogram med ukentlige justeringer
 • Daglig tilgang til coach på WhatsApp eller messenger med svar senest dagen etterpå. Gjelder også i helgene.
 • Tilbakemelding på teknikk
 • Videosamtale ved behov
Bestill her
Trening- og kostholdsoppfølging
Månedlig
 • Informasjon innhentes via kundeskjema
 • Tilpasset treningsprogram med ukentlige justeringer
 • Kartlegging, vurdering og tilrettelagte anbefalinger rundt kosthold. Herunder makrofordeling blant annet
 • Daglig tilgang til coach på WhatsApp eller messenger med svar senest dagen etterpå. Gjelder også i helgene
 • Tilbakemelding på teknikk
 • Videosamtale ved behov
Bestill her
about

Markus Haugen
Online coach og foredragsholder

Mitt navn er Markus Haugen. Jeg er 25 år og kommer fra Sotra utenfor Bergen, bor til daglig i Trondheim. Jeg har vært interessert i idrett hele livet, og spesielt fotball. Var aktiv fotballspiller frem til 2015. Jeg har trent i 10 år på treningssenter. Treningen min har i hovedsak dreid seg om muskelvekst og maksimal styrke. Jeg har jobbet med fitnessutøvere, håndball- og fotballspillere på elitenivå, personer som har jobbet mot opptak til marinejegerkommandoen, politiet og brannvesen samt Ola og Kari Nordmann. Jeg trives med et bredt spekter av kunder og mål. Trening for muskelvekst er mitt sterkeste område. Jeg jobber til enhver tid med et begrenset antall kunder da jeg bruker mye tid per person. Jeg ønsker at du som kunde ikke bare skal bli fortalt hva du skal gjøre, men også hvorfor. Jeg vil involvere deg i hele prosessen og du har stor medbestemmelse i hvordan vi skal gjennomføre det. Målet er at du sitter igjen med mye kunnskap slik at du kan klare deg på egenhånd.

Ellers studerer jeg og forsker på idrett ved Nord Universitet Levanger og driver podkasten "myoprat" med Juma Iraki.

Relevant arbeidserfaring

2019 - til dags dato Personlig Trener og kostholdsveileder i Helse og Prestasjon.

2019 - 2020 Personlig Trener og kostholdsveileder hos Care treningssenter, Levanger.

2018 - 2019 Personlig Trener, kostholdsveileder, gruppeinstruktør, resepsjonist og renholder hos 3T treningssenter, Levanger.

2013-2015 Resepsjonist og inspirator ved Aktiv365 Straume, Sotra.

Relevante kurs og utdanninger

 • 2022

  Mastergrad idrettsvitenskap (2020-2022)

  2-årig master i idrettsvitenskap som inneholder følgende fag; idrett og samfunn, motorikk, fysiologi, friluftsliv, kroppsøving, vitenskapsteori, etikk, statistikk og metode.

 • 2021

  Sertifisert rehabiliteringstrener (2021)

  Rehab trainer fra Akademiet For Personlig Trening.

 • 2020

  Bachelor Sports Science fra Nord Universitet (2017-2020)

  3-årig bachelor i idrettsvitenskap som inneholder følgende fag, fysiologi, anatomi, bevegelseslære, trener- og utøverferdigheter i en rekke idretter, pedagogikk, didaktikk, idrettshistorie, motorikk, idrett og helse, treningsplanlegging, statistikk, metode og forskning.

  Kostholdsveileder fra Akademiet For Personlig Trening (2019-2020)

  Grunnleggende kurs om ernæring.

 • 2019

  2018

  Kurs i biomekanikk og avansert øvelsesanalyse fra Akademiet For Personlig Trening (2019)

  Innføring i biomekanikk og øvelsesanalyse.

  Personlig Trener fra Akademiet For Personlig Trening (2019)

  Personlig Trener utdanning.

Kunder

Tilbakemeldinger

“Jeg kom først over Markus sin profil på instagram og fulgte han et par mnd før jeg skjønte at, dette er en fyr som kan hjelpe meg med å nå mine mål med å bygge muskler og løfte enda tyngre! Gjennom vårt samarbeid på 18mnd, som har inneholdt et par nedstengninger har jeg lært masse nytt om styrketrening. Spesielt med tanke på at Markus er godt oppdatert på nyere forskning. Under corona var Markus på sitt mest kreative med opplegg til hjemmetrening, hvor jeg klarte å beholde, og til og med bygge muskler i den perioden. For meg er ikke Markus bare sterk på det faglige, men også den mellommenneskelige relasjonen. Motivasjons-boosten man får av å sparre med han er i egen klasse, og her serveres det ikke noe som ikke stemmer. Dønn ærlige tilbakemeldinger med både ris og ros. I tillegg er det ikke måte på hvor behjelpelig han har vært med små tips og triks på WhatsApp under treningsøktene. Jeg sitter igjen med masse lærdom fra min tid med Markus og ikke minst i stand til å kunne fortsette det gode grunnlaget som er lagt. Markus er en coach jeg absolutt vil anbefale!”

Usman Ilyas
Coachet av - Markus Haugen

“Etter en lang periode med av og på med trening og ingen progresjon bestemte jeg med for å ta grep. Jeg hadde overtid også fulgt med på Instagram kontoen helseogprestasjon, og dette var en av grunnene til at jeg tok kontakt med Markus. Jeg satt meg noen mål og Markus ordnet program, kostholdsplan, kom med masse motivasjon, nyttig tips og råd fra start til slutt. Jevnlig kontakt, ukentlig veiledning via videosamtaler og loggføring gjort enkelt direkte på mobilen var gullverdt for å kunne følge med på utviklingen min. Markus er utrolig lett å prate med, har en genuin interesse for faget, og er særdeles kunnskapsrik. Han er til enhver tid oppdatert innen nyere forskning og teorier. Hvilket har kommet til uttrykk på sosiale media, og ikke minst når man snakker med han. Kommer definitivt til å bruke Markus igjen ved en senere anledning, og anbefaler han på det sterkeste til andre som ønsker målrettet hjelp innen trening og helse.”

Patricia Rojas
Coachet av - Markus Haugen

“Jeg bestilte kun treningsprogram og valgte Markus. Jeg har hatt flere som har skrevet program til meg før, men ikke følt at programmene har vært effektive. Jeg har fulgt Markus en stund på Instagram og hørt på podkasten. Jeg hadde en god tanke om at dette var det real deal, og at denne mannen har mye kunnskap og fokus på rett sted - kundens egent fokus. Jeg fylte ut skjema, og påpekte hva jeg ønsket å oppnå med treningen, tidligere skader og hva som passet meg av tid. Jeg fikk treningsprogrammet raskt og vi gikk igjennom dette med en videosamtale. Dette var gull verdt. Jeg fikk stille spørsmål, vi endret litt ut i fra mine ønsker og snakket om hvordan progresjonen bør være. Under samarbeidet hadde jeg mulighet til å skryte av meg selv, lufte fortvilelse og få tilbakemeldinger på teknikk dersom jeg ønsket det. Programmet er kjempe bra og passer mitt liv og mål perfekt. Jeg kan absolutt anbefale dette. Oppfølgingen er profesjonell og medmenneskelig. Produktet du får er av kvalitet og ikke minst er Markus en veldig ålreit kar. Når det er på tide å bytte program, kommer jeg absolutt til å gjøre dette igjen!”

Sara Skorpeide
Coachet av - Markus Haugen

“Jeg startet samarbeidet med Markus Haugen i midten av juli 2020 til midten av mars 2021. Jeg hadde allerede gått ned ca. 5kg på relativt kort tid da vi startet samarbeidet, og ønsket hjelp til motivasjon, tålmodighet og kosthold fremover. I utgangspunktet tenkte jeg at det var nok med en måned samarbeid slik at jeg fikk motivasjon til å fortsette selv, men jeg merket fort at de ukentlige pratene og det lille presset med at jeg skulle sende inn oppdateringer gjorde at jeg ønsket å fortsette. Jeg gikk ned til sammen 11kg, og er svært fornøyd med det, men det viktigste jeg lærte var å tenke langsiktig! I skrivende stund er jeg noen kg tyngre enn da jeg avsluttet samarbeidet med Markus, men jeg er fornøyd med å vite at det ikke har noe å si. Dersom jeg ønsker å gå ned i vekt igjen, er jeg komfortabel med å vite at jeg får det til. Jeg vet hva som skal gjøres, og jeg vet at turene og planene fremover ikke trenger å ødelegge vektnedgangen, jeg må bare tenke langsiktig. Tusen takk for et fint samarbeid der du lærte meg å ta vare på min mentale helse da jeg var flink til å grave meg ned i negative tanker. Takk for at du viste meg at trening og kosthold handler om balanse og å holde seg i aktivitet med hobbyer en liker. Og tusen takk for at du lærte meg å være ærlig med meg selv. Det har jeg virkelig tatt med meg videre.”

Ann-Kristin Bortheim
Coachet av - Markus Haugen

“Etter å ha fulgt Markus og Helse & Prestasjon på Instagram over lenger tid startet jeg og ham samarbeid i midten av november i år. Vi begynte med et videomøte, noe jeg tror er helt nødvendig for å etablere en kontakt, finne frem til et felles mål sammen, og ikke minst at man får ta del i prosessen hva gjelder å sette opp et tilpasset (!) program, gå gjennom detaljer og andre ting som er av nødvendighet. Det må aldri undervurderes! Jeg ble oppfordret til å pepre ham med alt jeg måtte lure på, og jeg sendte mange videoer der jeg fikk veiledning på teknikk (som man ofte tenker man har kontroll på) hvis det var nødvendig. Selv er jeg veldig glad i detaljer, og det fikk jeg rom for blant annet ved ukentlige kroppsmål, telling av kalorier når jeg har mulighet osv. (Dette henger såklart i tråd med målene jeg satte meg!) Markus er utrolig kjekk å sparre med, selv under treningsøktene da han er lett tilgjengelig på WhatsApp, noe som er herlig hvis det er noe jeg lurer underveis i en økt. Samarbeidet vårt var bare 1 mnd i utgangspunktet, men jeg har fått verktøy, veiledning og råd til å guide meg selv videre den kommende tiden før et eventuelt nytt og tett samarbeid. Markus er verdt ENHVER krone, tatt i betraktning alt som er nevnt over, teorien og erfaringen han allerede besitter gjennom utdanning, jobb, nysgjerrighet på ny og oppdatert forskning og ikke minst hvor lett han er å prate med!”

Nicolai L. Salmelia
Coachet av - Markus Haugen

“Angående samarbeidet vårt, jeg har lært utrolig mye om meg selv på utrolig kort tid. Jeg har lært utrolig mye av deg som jeg kan bruke resten av livet når det kommer til trening, kosthold og søvn. Ikke minst viktigheten av å se helheten. Hovedfokuset har vært å gå ned i vekt, men jeg gleder meg sykt mye til å se hvordan jeg kommer til å se ut når jeg gifter meg og jeg gleder meg enda mer til å se hvordan jeg blir når jeg skal opp i vekt også! Gleder meg allerede til neste samarbeid.”

Mikael Mathisen
Coachet av - Markus Haugen

“Hei Markus Vil takke for all hjelpen jeg har fått ang øvelser og resultater jeg har fått. I samarbeidet vårt vil jeg beskrive deg som hjelpsom, motiverende, alltid tilgjengelig og utrolig dyktig. Totalt er du en utrolig flink pt som ønsker å hjelpe andre videre når det gjelder trening og kosthold. Du planlegger også feks hvordan treningsøkten skal se ut til en travel uke eller omvendt. Hvis jeg skulle anbefalt en pt videre hadde det blitt deg! ”

Anette Moldøen
Coachet av - Markus Haugen

“Jeg benyttet meg av helse og prestasjons trenings- og kostholdsveiledning i rundt 1,5 år, og hadde Markus som coach. I denne perioden fikk jeg svært tett oppfølging, samt god veiledning og motivasjon til å nå mine mål. I løpet av prosessen tilegnet jeg meg mye kunnskap om kosthold, trening og ikke minst viktigheten av søvn. Jeg fikk gjennom denne perioden merkbare resultater, og sitter igjen med kunnskap som gjør at jeg kan fortsette å nå nye mål på egenhånd. Jeg vil derfor anbefale helse og prestasjon på det sterkeste dersom man ønsker å ta livsstilen til nye høyder”

Marthe Sundal
Coachet av - Markus Haugen

“Jeg benyttet meg av Markus over en periode på flere måneder og har vært strålende fornøyd med måten han jobber på. Jeg hadde et ønske om å effektivisere treningen slik at jeg fikk mest mulig ut av mine tre morgentreninger - da jeg ikke ønsket å bruke mer enn 45 min - 1 time på disse. Opplevde rask forbedring av styrke i ulike øvelser - og Markus hadde gode idéer og innspill de stedene det ikke fungerte optimalt. Markus er faglig dyktig - men ikke minst en flott fyr! En ting er tiden han brukte på planlegging, ukentlige gjennomganger etc., men i tillegg til dette var han tilgjengelig stort sett 24/7 og la ned mye tid for at jeg skulle prestere optimalt på trening. Anbefaler absolutt å benytte Markus som sparringpartner.”

Nikolai Bakka
Coachet av - Markus Haugen

“eg hadde lenge lurt på om jeg skulle skaffe meg online coach, og etter å ha fulgt helseogprestasjon på instagram en stund, valgte jeg tilslutt Markus. Det angrer jeg ikke på! Jeg tenkte kanskje det kunne være litt utfordrende med online coach siden man ikke møtes i virkeligheten, men Markus dedikerer svært mye tid på hver enkelt klient- så jeg opplevde mye bedre oppfølging hos ham enn med en vanlig PT, som jeg også har hatt. Etter en lengre samtale med mål og ønsker satte han opp et program tilpasset meg og min situasjon. I tillegg til ukentlig rapport og videosamtale, var Markus tilgjengelig til alle døgnets tider, og svarte raskt på spørsmål. Så tilgjengelig at jeg nesten følte at jeg burde betalt mer! Jeg hadde noen utfordringer underveis, som jeg ikke visste hvordan jeg skulle håndtere. Når ting ikke går min vei, blir jeg ofte frustrert og vil gi opp, tenker at alt er bortkastet, men Markus fikk meg til å tenke annerledes og hjalp meg videre på veien. Markus er god på å se mennesket bak, og har alltid en løsning på ting. Så her får du en hobbypsykolog med på kjøpet;) Han er utrolig kunnskapsrik og har masse erfaring. Han baserer sin kunnskap på forskning, så det er ikke noe synsing og tull fra han som ikke har rot i virkeligheten. Det er trygt å vite. Markus har lært meg mye om trening, kost, stress og følelser som kan oppstå underveis, og han har gitt meg gode verktøy når jeg nå skal fortsette på egenhånd. Jeg ser og merker forandring, både på kropp og sinn, og gleder meg til veien videre! Kan på det varmeste anbefale Markus som coach.”

Ingrid Ringset
Coachet av - Markus Haugen

Min visjon

Jeg er her for at du skal få hjelp til å nå dine mål. Er målet ditt vektreduksjon, styrkeøkning, livsstilsendring, bedre utholdenhet, økt muskelmasse eller en kombinasjon, vil jeg gi deg de riktige verktøyene. Mitt mål i samarbeidsperioden er at du skal tilegne deg ny kunnskap slik at du en dag kan stå på egne bein når det kommer til treningplanlegging og kostholdsvalg.